Storitve naše ordinacije

ČAKALNIH dob v naši ambulanti ni

Posvetovalnica za otroke

Posvetovalnica za otroke in starše

V posvetovalnici opravljamo sistematske preglede, cepljenja predšolskih otrok in preglede pred vstopom v vrtec. Staršem svetujemo glede nege, prehrane, vzgoje in zdravega načina življenja za njihove otroke in celotno družino.

Labratorijske preizkave krvi

Osnovne laboratorijske preiskave

V našem laboratoriju vam lahko analiziramo osnovno krvno sliko ali hemogram, diferencialno krvno sliko, CRP (pokazatelj vnetja) in izmerimo krvni sladkor. Izvajamo tudi analizo urina, s katero zaznamo motnje v delovanju sečil ter analizo blata, pri kateri v blatu iščemo parazite in okultno oz. prikrito krvavitev.

Cepljenje covig-19

Brezplačno cepljenje proti Covid-19 in sezonski gripi

Brezplačno vas lahko cepimo z mRNA cepivom Comirnaty, proizvajalca Pfizer proti virusu Covid-19. Pridete lahko po prvi, drugi ali poživitveni odmerek brez nepotrebnega čakanja. S cepljenjem proti Covidu-19 v 95% preprečimo hospitalizacijo in težji potek bolezni, zato je cepljenje priporočljivo za vse starostne skupine. Prav tako se lahko brezplačno cepite proti sezonski gripi, kar priporočamo vsem prebivalcem, še posebej pa kroničnim in imunokompromitiranim bolnikom.

Samoplačniška cepljenja

Vsa samoplačniška cepljenja

Izvajamo samoplačniška cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu, rota virusom, vodenim kozam, pnevmokoku, raku na materničnem vratu, hepatitisu A, hepatitisu B, meningokoku skupine B in meningokoku skupin A, C, W, Y.

Vsa cepljenja izvajamo tako za naše opredeljene paciente, kot za paciente, ki niso vpisani v naši ambulanti.

Bris žrela

Bris žrela na streptokokno okužbo

Izvedemo kvalitativni hitri test, ki nam prikaže morebitno prisotnost bakterije Streptokoka skupine A, ki lahko povzroča gnojno angino. Bris odvzamemo iz zadnje strani žrela in/ali mandljev.

Hitri terst covid-19

Hitri antigenski Covid-19 testi

S pomočjo hitrega antigenskega testa ugotavljamo prisotnost virusa SARS-CoV-2 v nosno žrelnem prostoru. Test je izveden s pomočjo palčke, s katero odvzamemo bris sluznice, rezultate pa prejmete v 15 minutah.

Elektrokardiografija (ekg)

Elektrokardiografija (EKG)

Gre za enostavno, hitro in nebolečo preiskavo električne aktivnosti srca. Z njo analiziramo srčni ritem, diagnosticiramo motnje srčnega ritma, ugotavljamo morebitno preobremenitev srčne mišice in druge bolezni srca. Preiskavo izvedemo pred morebitnimi operativnimi posegi, v primeru akutnih bolečin ali preventivno.

Inhalatorna terapija

Inhalatorna terapija

S pomočjo inhalatorne terapije v telo z vdihavanjem vnesemo zdravilne učinkovine, ki pomagajo razširiti dihalne poti in s tem olajšajo dihanje. Na ta način simptomatsko zdravimo obstruktivne bolezni dihal (astma in KOPB) ter vnetja pljuč (bronhitisi, različne pljučnice).

Mali kirurški posegi

Mali kirurški posegi

V naši prevezovalnici vam oskrbimo manjše rane, odstranimo tujke, odstranimo šive po operativnih posegih in prevežemo rane. S pravilno kirurško oskrbo ter toaleto pripomoremo k hitrejšemu celjenju kroničnih ran. Kirurško vam lahko oskrbimo tudi manjše gnojne spremembe na koži.

Nenujni hišni obiski

Nenujni hišni obiski

V primeru nepokretnosti, slabšega zdravstvenega stanja, poškodb in bolezni, po potrebi izvajamo nenujne hišne obiske, ki obsegajo oceno stanja, pregled bolnika, posvet in zdravljenje na domu. Nenujne hišne obiske izvedemo izven delovnega časa po dogovoru.

Kurativni preventivni pregledi

Samoplačniški kurativni in preventivni pregledi otrok in odraslih

Omogočamo vam samoplačniške kurativne in preventivne preglede otrok in odraslih, ki jih izvedemo za tuje državljane ali za tiste, ki nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Samoplačniške storitve izvajamo izven rednega delovnega časa.

Akupunktura

Celostno zdravljenje z akupunkturo

Akupunktura je zdravljenje po tradicionalni kitajski medicini, kateri začetki segajo več tisoč let v preteklost. Akupunkturno zdravljenje je zelo učinkovito pri zdravljenju akutnih in kroničnih bolečinskih sindromov (glavoboli, bolečine v križu, mišicah, kosteh, sklepih), pri pripravi nosečnic za porod, pri vzpostavljanju duševnega in telesnega ravnovesja, pri odpravljanju posledic stresa, pri zdravljenju bolezni prebavil, pri motnjah hranjenja (pomoč pri hujšanju ali pomanjkanju apetita), pri zdravljenju vseh vrst odvisnosti, pri alergijah, kožnih boleznih, ginekoloških težavah, uroloških težavah, nevroloških boleznih, srčno-žilnih boleznih in onkoloških boleznih.

 

 

Več o naših storitvah akupunkture preberite na: www.akupoint.si

Kje nas najdete?

Potrčeva cesta 15, 2250 Ptuj